Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
()

 

ΔΗΛΩΣΗ
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
για τις Μεταφορές και τις Επικοινωνίες

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη νέα σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή από το 2004 με τις πράξεις και τις ενέργειές της ευτέλισε τον θεσμό των ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών. Όπου δεν τις κατήργησε, αντικατέστησε την αξιοκρατική σύνθεσή τους  - που ορίζεται από την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής - διορίζοντας την σύνθεσή τους  με Υπουργικές Αποφάσεις, όπου προέχει το κομματικό κριτήριο.
Σήμερα, ανακοινώθηκε από τον υπουργό, κ. Στυλιανίδη, η νέα σύνθεση της ΕΕΤΤ. Για μία ακόμα φορά, στον ορισμό μίας σημαντικής ρυθμιστικής αρχής, η κυβέρνηση δεν επιχείρησε διακομματική συναίνεση μέσα από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων. Αυτό έγινε εκτός των άλλων και για να μην αποκαλυφθούν τα προσόντα των μελών της. Είναι μία επιλογή καθαρά κομματική που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Είναι μία σύνθεση μη ειδικών με το προς ρύθμιση τομέα της οικονομίας, με ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία, που εγκαθίσταται στο πιο καίριο πόστο για την λειτουργία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του βασικότερου πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της οικονομίας της γνώσης.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως η Διοίκηση της ΕΕΤΤ πρέπει να ορίζεται από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, με γνώμονα την αξιοκρατία και την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και της ανάπτυξης και ρύθμισης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς όφελος του Έλληνα πολίτη.
Η Διοίκηση της ΕΕΤΤ για να μπορεί να ρυθμίζει σωστά την αγορά μέσω της κατάλληλης ρύθμισης θα πρέπει να παραμείνει πραγματικά ανεξάρτητη και κυρίως με όραμα για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε η χώρα να συγκλίνει στην στρατηγική της «Ψηφιακής Ευρώπης». Ακριβώς το αντίθετο δείχνουν οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η ΕΕΤΤ διαχειρίζεται και κρίνει με τις παρεμβάσεις της σημαντικά και κρίσιμα θέματα, και είναι αναμενόμενο να δέχεται παράπονα και πυρά. Το εθνικό συμφέρον όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο και μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με ανεπηρέαστη κατεύθυνση του τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του ευρυζωνικού ίντερνετ και ΜΜΕ στην σωστή προοπτική υποστήριξης της ανάπτυξης του τόσο κρίσιμου αυτού τομέα για έξοδο από την οικονομική κρίση. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να κάνει ακριβώς αυτό μόλις αναλάβει την κυβέρνηση.